НАЗК скерувало до поліції висновок щодо депутата Миколаївської облради від «Слуги народу»

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації депутата Миколаївської облради і знайшло там порушення, склавши обґрунтований висновок про це.
Валерій Бєднийфото: NikLife

Національне агентство з питань запобігання корупції скерувало до Національної поліції України обґрунтований висновок щодо виявлених порушень у декларації депутата Миколаївської обласної ради від фракції «Слуги народу» Валерія Бєдного.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у НАЗК.

«3 грудня уповноважена особа НАЗК склала і скерувала до Національної поліції обґрунтований висновок щодо виявлення ознак злочину, передбаченого статтею 366-2 Кримінального кодексу України, у діях депутата Миколаївської обласної ради від фракції «Слуги народу» Валерія Бєдного», – сказали у відомстві.

Як відомо, НАЗК встановило, що депутат Бєдний не вказав у декларації відомостей про два земельні ділянки площами 2499 і 2099 квадратних метрів у селі Визирка Лиманського району Одеської області. Сам політик підтвердив власність на ці ділянки. Він пояснив, що вказав у декларації житловий будинок площею 56,1 кв. м, який розташований на цій землі, тому вважав, що дані про будинок автоматично включають інформацію й про землю. Але НАЗК ці пояснення не врахувало. Вартість двох ділянок – 710 970 грн.

Також депутат не вказав вартість ще однієї ділянки в цьому ж селі загальною площею 500 046 кв. м. Цю землю політик здає в оренду приватному сільськогосподарському підприємству «Воронське» і в договорі оренди була вказана вартість землі в 1,6 млн грн. Бєдний повідомив, що отримав цю землю безоплатно на підставі рішення Визирської сільської ради і не робив оцінку землі. Однак Нацагентство відкинуло ці пояснення, оскільки в самому договорі оренди вказана вартість ділянки.

Крім того, політик не вказав у декларації і два автомобілі ВАЗ 21043 1999 і 2001 років випуску. Він пояснив, що нібито продав вже їх, але НАЗК встановило, що за даними Міністерства внутрішніх справ, право власності на ці автівки досі належить депутату. Їхня загальна вартість 45 645 грн.

У Нацагентстві також встановили, що Бєдний не задекларував і 1,313 млн грн доходу від продажу квартири в Одесі площею 75,7 кв. м. НАЗК не врахувало пояснення політика, який зазначив, що у декларації був вказаний загальний грошовий актив у 10 млн грн. Він вважав цього достатньо. Ще депутат забув про інші види доходу на 122 тис. грн.

Нагадаємо, НАЗК повідомило «Слово і діло», що перевірить інформацію про незадекларований будинок народного депутата Іллі Киви під Києвом. Також антикорупційне агентство передало до НАБУ висновок щодо депутата Харківської облради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: