Ексзаступниця голови Хмельницької ОДА не задекларувала квартиру чоловіка – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації колишньої заступниці голови облдержадміністрації і знайшло там порушення.
Оксана Ситницькафото: прес-служба Хмельницької ОДА

Колишня заступниця голови Хмельницької обласної державної адміністрації Оксана Ситницька не задекларувала квартиру чоловіка та кошти в банку, що є порушенням.

Про це йдеться у висновках Національного агентства з питань запобігання корупції за результатам перевірки її виправленої декларації за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, експосадовиця Ситницька не задекларувала квартиру чоловіка у Мирнограді Донецької області, в якій він фактично проживав. Вартість цієї квартири становить 359 835 грн. Сама вона пояснила НАЗК, що ця квартира не вказана, бо є місцем обліку чоловіка як внутрішньо переміщеної особи, що нібито не дає права власності. Однак агентство не врахувало ці пояснення, бо чоловік фактично проживав в цій квартири, а значить мав право користування.

Також вона не вказала у декларації земельну ділянку у селі Веселе Ясинуватського району Донецької області. Ситницька пояснила, що не вказала землю, бо у чоловіка немає на неї документів. НАЗК зазначило, що відомості про ділянку є в документі купівлі-продажу будинку, який стоїть на цій землі. Водночас встановити вартість землі не вдалося.

Крім того, ексзаступниця голови Хмельницької ОДА забула про отримані 12 138 грн зарплатні від Донецького національного університету імені Василя Стуса. Ще вона не вказала залишок грошових коштів у розмірі 67 865 грн.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на загальну суму 439 838 грн, що становить від 100 до 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – вказують у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: