Ексзаступник міністра культури «забув» про гроші в банку та вартість земельних ділянок – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації колишнього заступника глави Мінкультури і знайшло там порушення.
Володимир Шумілін

Колишній заступник міністра культури, молоді та спорту Володимир Шумілін забув про грошові кошти на банківському рахунку та не вказав вартість земельних ділянок, що є порушеннями.

Про це йдеться у висновках Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки декларації за 2019 рік, повідомляє «Слово і діло».

Антикорупційне агентство зазначає, що Шумілін не вказав вартості п'яти земельних ділянок. Ідеться про чотири ділянки по 1200 квадратних метри в селі Жорнівка Києво-Святошинського району Київської області та ще одну площею 1198 кв. м у тому ж селі. Загалом вартість цієї землі становить 272 309 грн. Сам ексзаступник міністра підтвердив, що володіє цією землею і має документи.

Також політик забув про 48 609 грн доходу від громадської організації «Змінюємося разом» та грошові кошти на банківському рахунку в розмірі 271 944 грн.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на загальну суму 592 862 грн, що становить понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – наголошують у відомстві.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що ексзаступник міністра інфраструктури Олег Ющенко не підтвердив купівлю біткоїнів. Також Нацагентство вважає, що колишній заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Олексій Лисюк не задекларував своїх боргів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: