Антикорупційне агентство передало до НАБУ висновок щодо депутата Харківської облради

Читать на русском
Антикорупційне агентство після закінчення перевірки декларації харківського депутата склало і скерувало до Національного бюро обґрунтований висновок.

Національне агентство з питань запобігання корупція скерувало до Національного антикорупційного бюро обґрунтований висновок щодо виявлення порушень в декларації депутата Харківської обласної ради від фракції «Слуга народу» Сергія Федорика.

Про це «Слово і діло» повідомили у НАЗК.

«Уповноважена особа НАЗК склала і скерувала до НАБУ обґрунтований висновок щодо виявлення ознак злочину, передбаченого статтею 366-2 Кримінального кодексу України, у діях депутата Харківської обласної ради від фракції «Слуги народу» Сергія Федорика», – сказали у відомстві.

Раніше антикорупційне агентство знайшло порушення в декларації Федорика. На думку НАЗК, він не вказав у декларації земельну ділянку площею 20 тисяч квадратних метрів на території Вільненської міської ради Новопсковського району Дніпропетровської області. Згідно з експертизою, вартість цієї ділянки складає 855 422 грн.

Також політик неправильно вказав вартість землі – замість правильних 125 932 грн він зазначив 104 769 грн. Те саме стосується й інших ділянок. Федорик задекларував вартість однієї у 650 084 грн, але згідно з документацією земля коштує майже 1,41 млн грн. Ще одна ділянка коштує 125 932 грн (у декларації політика 106 654 грн). Ще він зазначив ще три земельні ділянки та їхню вартість, але НАЗК не знайшло підтверджень розрахунку ціни нерухомості. Загалом недостовірні відомості лише за нерухомість складають 1,683 млн грн.

Крім того, депутат від СН не задекларував 2,08 млн грн доходу, які отримав протягом 2020 року. За випискою по рахунках, політик від однієї особи отримав 879 210 грн низкою трансакцій; від ще другої особи – 677 650 грн; від третьої – 420 тис. грн і решту суми від п'ятьох осіб. Федорик також зробив незначні порушення, зазначивши неправильний розмір коштів, які були на рахунках станом на 31 грудня 2020 року. Ще політик забув про 120 тис. грн поворотної допомоги.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: