МОЗ посилює епіднагляд для запобігання спалахам поліомієліту

Читать на русском
МОЗ вирішило посилити епідеміологічний нагляд для запобігання спалахам поліомієліту - насамперед слідкуватимуть за випадками гострого млявого паралічу (ОВП).

МОЗ вирішило посилити епідеміологічний нагляд для запобігання спалахам поліомієліту - насамперед слідкуватимуть за випадками гострого млявого паралічу (ОВП).

Про це повідомляє пресслужба відомства в понеділок, 6 грудня.

Календар щеплень: від яких захворювань обов’язково вакцинують у різних країнахКожна країна дотримується рекомендацій ВООЗ, але складає свій перелік обов’язкових щеплень. Ми подивилися кілька з них.

Постановою головного державного санітарного лікаря органам охорони здоров'я у регіонах та лікарнях доручено проаналізувати виявлені за останні 6 місяців випадки ОВП у дітей віком 15 років. Йдеться про ті регіони, де показник таких випадків на 100 тисяч осіб менший за 0,01.

Кожен пацієнт із ОВП має бути лабораторно обстежений для підтвердження чи спростування діагнозу «поліомієліт».

«При підтвердженні випадку ОВП необхідно відбирати проби біоматеріалу у осіб, які контактували з хворим у домашніх умовах, у лікарні та організованих колективах», - йдеться у повідомленні.

З батьками, які відмовляються від щеплень проти поліомієліту для своїх дітей, має бути проведена інформаційна робота щодо високих ризиків інфікування та поширення поліомієліту.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті у школярки виявили поліомієліт.

Також нагадаємо, що на Рівненщині дітей повторно провакцинують від поліомієліту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: