Востаннє було 6 років тому: в Україні зафіксували зараження поліомієлітом

Читать на русском
Випадок зареєстрували як підозру на поліо – гострий в’ялий параліч та забезпечили необхідне обстеження та спостереження для з’ясування обставин.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

В Україні зафіксували та підтвердили випадок паралічу, спричиненого поліомієлітом.

Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я.

Зазначається, що захворіла 1,5 річна дитина з Рівненської області.

«Батьки свідомо відмовились від щеплень, передбачених медичними стандартами, через релігійні переконання», – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, перші симптоми хвороби у дитини проявились 1 вересня, а 3 вересня дитина потрапила в лікарню з паралізованими нижніми кінцівками.

Випадок зареєстрували як підозру на поліо – гострий в’ялий параліч та забезпечили необхідне обстеження та спостереження для з’ясування обставин.

Наразі в Рівненській області вже працює команда епідеміологів та вірусологів, які нейтралізують можливу епідемічну загрозу, запевняють у МОЗ.

При цьому, в Україні про зараження поліомієлітом востаннє повідомляли 6 років тому, у 2015 році. У тому випадку двоє дітей з Закарпаття заразилися вакцино-спорідненим вірусом, унаслідок чого їх паралізувало, але вони змогли одужати.

Вакцинація вчителів: з'явилися оновлені дані щодо областейВ Україні вакциновані хоча б однієї дозою понад 80 відсотків персоналу шкіл. МОН назвало області-лідери, де найбільше вчителів отримали дві дози.

Хвороба несе суттєву загрозу для нещепленої людини та спричиняє незворотні процеси, які можуть призвести до смерті пацієнта, тому в МОЗ закликають вакцинуватися проти поліомієліту.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів виділив додаткові кошти на популяризацію кампанії з вакцинації від коронавірусу в країні.

Раніше ми повідомляли, що петиція про впровадження кримінальної відповідальності за примусову вакцинацію на сайті президента Зеленського зібрала необхідні 25 тисяч голосів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: