На Рівненщині дітей повторно провакцинують від поліомієліту

Читать на русском
У Рівненській області починають робити дітям повторну вакцинацію від поліомієліту. Невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання.
Фото з відкритих джерел.

У понеділок, 11 жовтня, у Рівненській області починають робити дітям повторну вакцинацію від поліомієліту. Невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання.

Як інформує МОЗ, рішення було прийнято на засіданні Обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Рівненської ОДА (ТЕБ та НС).

Календар щеплень: від яких захворювань обов’язково вакцинують у різних країнахКожна країна дотримується рекомендацій ВООЗ, але складає свій перелік обов’язкових щеплень. Ми подивилися кілька з них.

«Впродовж 14 днів - з 11 по 22 жовтня в області відбудеться невідкладний «нульовий» тур вакцинації з використанням вакцини ІПВ на території області, де зафіксовано випадок (Rapid response vaccination (Round Zero)), для дітей до 5 років включно незалежно від раніше проведеної вакцинації. Наступні три раунди будуть тривати впродовж 90 днів та охоплювати усе населення області цієї вікової групи», - сказано у повідомленні.

Комісія ТЕБ та НС також прийняла рішення про те, що невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання. Для таких дітей буде забезпечено інші формами навчання. Вакцинація в областях

Нагадаємо, у Рівненській області стався випадок захворювання на поліомієліт. Місцева влада кваліфікувала ситуацію як надзвичайну - біологічного характеру обласного масштабу.

Також ми писали, що у МОЗ нагадали батькам, які довідки потрібні дітям для школи.

«Слово і діло» пропонує подивитись, скільки обов’язкових щеплень роблять у різних країнах світу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: