У ВООЗ заявили про загрозу спалахів кору та поліомієліту

Читать на русском
Пандемія коронавірусу може привести до збоїв в роботі служб вакцинації, внаслідок чого людство може зіштовхнутися зі спалахами інфекційних захворювань, таких як кір і поліомієліт.

Пандемія коронавірусу може привести до збоїв в роботі служб вакцинації, внаслідок чого людство може зіштовхнутися зі спалахами інфекційних захворювань, таких як кір і поліомієліт.

Про це йдеться в заяві ВООЗ, опублікованій в четвер, 23 квітня.

«Закриття служб імунізації внаслідок пандемії COVID-19 загрожує ризиком спалахів хвороб, яким можна запобігти за допомогою безпечних та ефективних вакцин», - наголошується у заяві ВООЗ, приуроченій до щорічної Всесвітнього тижня імунізації, ктора розпочнеться 24 квітня.

Вихід із карантину: як відновити транспортне сполученняВідновлення роботи транспорту має відбуватися поетапно і передусім повинні бути відновлені залізничні перевезення.

У ВООЗ нагадали, що коли служби вакцинації під час надзвичайних ситуацій починають працювати з перебоями, зростає ризик таких хвороб, як кір та поліомієліт. Прикладом цього може служити спалах кору в 2019 році в Демократичній Республіці Конго, який забрав більше 6 тис. життів.

Голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейєсус у зв'язку із цим заявив, що в умовах нинішньої пандемії «не можна програти битву щодо захисту всіх і повсюдно проти захворювань, яким можна запобігти за допомогою вакцин».

«Якщо ми не будемо проводити вакцинацію, то ці хвороби повернуться», - підкреслив він.

За оцінкою ВООЗ, до пандемії коронавірусу «в світі був досягнутий величезний прогрес у забезпеченні імунізації дітей».

Зокрема, в 2018 році 86% дітей у віці до п'яти років були вакциновані від дифтерії, правця та кашлюку. У 2000 році охоплення вакцинацією становило 72%, а в 1980 - тільки 20%. Але нинішній рівень вакцинації все ще не дотягує до 95-процентного охоплення, який необхідний «для повного захисту від спалахів цих захворювань», констатувала організація. ВООЗ закликала держави в умовах спалаху коронавірусу «захистити служби імунізації» і здійснити термінові програми вакцинації в тих місцях, де їхня робота була перервана.

Раніше перші випадки коронавірусу виявили в українських в'язницях.

Також нагадаємо, перша смерть від коронавірусу зафіксована в Одесі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: