Ворог біля воріт: Росія планує вторгнутися в Україну з армією в 175 тисяч солдатів – розвідка США

Читать на русском
Росія зосереджує біля кордонів війська, техніку і спорядження, а також почала масштабну пропагандистську кампанію, щоб закласти основи для вторгнення в очах усього світу
Ілюстративне фото24 канал

Розвідувальні спільноти США після вивчення даних прийшли до висновку, що Росія зосереджує біля кордонів України угруповання в 175 тисяч військовослужбовців, щоб незабаром почати вторгнення.

Про це повідомляє американська газета The Washington Post з посиланням на документи розвідки та коментарі офіційних осіб, а також Associated Press з посиланням на представника адміністрації США.

«Російські плани передбачають військовий наступ на Україну вже на початку 2022 року з масштабом сил, що вдвічі перевищує той, який ми бачили минулої весни під час раптових навчань Росії біля кордонів України... Плани охоплюють широке пересування 100 батальйонних тактичних груп чисельністю близько 175 тисяч осіб, а також бронетехніку, артилерію і техніку» - розповів The Washington Post представник розвідки.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

Розвідники також надали виданню документи та супутникові фотографії, на яких прекрасно видно зосередження військ РФ відразу в чотирьох місцях. Зараз там знаходиться не більше 70 тисяч військових (близько 50 батальйонних тактичних груп, БТГ, плюс танки та артилерія), проте розвідка передбачає, що росіяни швидко наростять угруповання до 175 тисяч. План атаки охоплює розгортання БТГ ЗС РФ і їх нібито хаотичне пересування від кордону і назад - щоб створити невизначеність і посіяти нерозуміння справжніх намірів Москви. Крім того, вказується, що російські війська можуть перетворити свої тренувальні об'єкти на ерзац-склади озброєння і боєприпасів - це заощадить їм час розгортання і дозволить швидко почати наступ.

Представник адміністрації США розповів виданню Associated Press, що Росія почала масштабну пропагандистську кампанію, щоб закласти основи для вторгнення в очах усього світу.

Гра в маніпуляції: що відбувається на українсько-російському кордоніЩо відбувається на кордоні з Росією, чому країна почала стягувати війська та які наслідки можуть бути, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Наша інформація вказує на те, що довірені особи Росії та ЗМІ почали збільшувати кількість порочать Україну і НАТО матеріалів, почасти, щоб покласти провину за потенційну ескалацію російської військової ескалації на Україну» - додав він.

Раніше в Міноборони повідомили, що на території РФ і на тимчасово окупованих територіях України знаходиться понад 94 тисяч російських військових, які можуть бути задіяні для ескалації.

Президент США Джозеф Байден заявив, що зараз готується комплекс ініціатив проти Росії - зокрема, на випадок вторгнення військ Росії в Україну.

Також, міжнародні партнери запевнили Україну, що нададуть допомогу і підтримку у разі вторгнення Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: