Кулеба озвучив чисельність російських військ біля кордону України

Читать на русском
Понад 40 тактичних батальйонних угруповань розмістила Росія біля кордону України, в окупованому Криму та Донбасі. У них налічується близько 115 тисяч військових.
З відкритих джерел

Понад 40 тактичних батальйонних угруповань розмістила Росія біля кордону України, в окупованому Криму та Донбасі. У них налічується близько 115 тисяч військових.

Про це повідомив під час брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Росія розмістила численне військове угруповання в регіонах біля державного кордону України. Вона включає танки, артилерію, повітряні і військово-морські сили. Там перебувають понад 40 батальйонних тактичних груп, до складу яких входить 115 тисяч військових», - сказав міністр.

Кулеба зазначив, що ця цифра включає російських військових, які перебувають в Криму і на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Голова МЗС наголосив, що Москва відмовляється пояснити свої дії біля кордону України, у Криму та ОРДЛО.

За його словами, ці військові сили Росії перебувають на кордоні з Україною навесні поточного року. За останні місяці Москва фактично не відвела їх попри заяви.

Кулеба нагадав, що Україна, Німеччина та Франція виступали за готовність розпочати переговори з Росією у рамках нормандського формату. Проте міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров уникає таких зустрічей.

Раніше у штабі ООС розповіли, за яких умов відкривають вогонь на Донбасі.

Також зазначимо, що в Міноборони спрогнозували строки початку кризи біля кордонів через російську агресію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: