У НАТО закликали Росію відвести війська від кордонів України

Читать на русском
Альянс спостерігає безпрецедентне стягування військ РФ до українських кордонів, НАТО і Європа вкрай стривожені цим
Єнс СтолтенбергAP Photo

У НАТО закликали Росію деескалувати ситуацію на кордоні України і РФ, серед іншого, відвести війська, які Москва наполегливо зосереджує біля прикордонних рубежів.

Про це повідомляється на сайті Північноатлантичного альянсу.

«Ми закликаємо Росію до прозорості, зниження напруженості та деескалації. Ми готові захищати всіх союзників. І ми продовжимо надавати Україні політичну і практичну підтримку» - заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи ситуацію.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

Столтенберг додав, що Альянс спостерігає безпрецедентне стягування військ РФ до українських кордонів, НАТО і Європа вкрай стривожені цим.

«Ми бачимо важке озброєння, ми бачимо бронетанкові війська, ми бачимо артилерію, ми бачимо бойові танки, ми бачимо дрони, ми бачимо також системи радіоелектронної боротьби, а потім ми бачимо десятки тисяч боєздатних солдатів. Таким чином, послання Росії полягає в тому, що вони повинні знизити ескалацію, знизити напруженість і бути прозорими. Ми також відправляємо повідомлення в Москву про те, що, якщо вони вирішать застосувати силу, то, звичайно, будуть наслідки» - сказав він.

Нагадаємо, раніше в Кремлі заявили, що Російська Федерація нападе на Україну в тому випадку, якщо вона приєднається до Північноатлантичного Альянсу (НАТО).

Раніше українська розвідка заявила, що Росія сконцентрувала понад 92 тис.військовослужбовців біля кордонів з Україною і готується атакувати до кінця січня – початку лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: