Обвал ліри: у Туреччині змінили міністра фінансів через протести

Читать на русском
Також, президент Ердоган звільнив главу Центробанку Туреччини. Таке рішення було також прийнято на тлі рекордного обвалу курсу турецької ліри.
Getty Images

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відправив у відставку очільника Міністерства фінансів країни Лютфі Ельвана. Звільнення пов'язане з рекордним обвалом турецької валюти.

Про це повідомляє Resmi Gazеte.

Зазначається, що голова держави призначив на посаду міністра фінансів Нуреддіна Небаті. Раніше він обіймав посаду заступника голови Мінфіну.

Зазначимо, що минулого тижня курс турецької ліри впав до найнижчого рівня в історії. Турецька валюта подешевшала на 18%, впавши з 11,37 до 13,21 ліри за долар.

Падіння національної валюти Туреччини відбулося після того, як Ердоган похвалив Центробанк країни за третє зниження ставок за три місяці. З початку поточного року ліра втратила майже 40% вартості до долара.

При цьому, курс турецької ліри оновив рекордний мінімум по відношенню до рубля.

Окрім цього, президент Ердоган звільнив главу Центробанку Туреччини. Таке рішення було також прийнято на тлі рекордного обвалу курсу турецької ліри.

Нагадаємо, що у середу, 24 листопада, турецька поліція розігнала акцію протесту в Стамбулі, під час якої демонстранти засуджували економічну політику уряду та зростання вартості життя. Десятки протестувальників були заарештовані. Подібні акції протесту відбулися в столиці Анкарі та інших містах країни.

Раніше ми повідомляли, що Ердоган хоче запропонувати Україні та Росії стати посередником у врегулюванні конфлікту. В ОПУ підтримали ідею президента Туреччини. Росія знову наголосила, що не є стороною конфлікту на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: