Українські туристи, що застрягли в Туреччині, повертаються додому

Читать на русском
Туристи, які через розслідування через смерть одного з членів групи не могли виїхати з Туреччини, сьогодні повернуться в Україну.
Дмитро Кулебаkmu.gov.ua

Українські туристи, які через розслідування через смерть одного з членів групи не могли виїхати з Туреччини, сьогодні повернуться в Україну.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу у четвер, 18 листопада.

Подорожі до Європи: до яких країн Євросоюзу можуть поїхати українці (оновлюється)Як змінилися правила в'їзду до країн Євросоюзу для українців після вилучення країни із зеленої зони – на інфографіці.

«Я думаю, ви чули про досить сумну історію про групу українських туристів, які до цього не могли залишити територію Туреччини через смерть одного з членів групи 17 жовтня на території провінції Мугла. Сьогодні ці українські громадяни повернуться на Батьківщину», – сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що внаслідок роботи, проведеної дипломатичними установами України в Туреччині з компетентними органами, у тому числі з прокуратурою міста Фетхіє та турецькою судмедекспертизою, вдалося прискорити досудове розслідування справи та забезпечити повернення громадян до України.

«Ці громадяни повертаються сьогодні двома групами до Запоріжжя та Києва. Консульські посадовці України в Туреччині продовжать контролювати кримінальну справу щодо смерті нашого громадянина», - додав глава МЗС.

Нагадаємо, група українських туристів, які прибули у жовтні Туреччину для здійснення походу Лікійською стежкою, не могла виїхати з країни. Туристи звернулися за правовою допомогою після того, як їхній товариш покінчив життя самогубством.

У МЗС повідомляли, що заборону на виїзд можуть зняти після судмедекспертизи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: