СБУ викрила на злочинній схемі колишнього чиновника

Читать на русском
Колишнього чиновника Державної судової адміністрації викрили на злочинній схемі закупівлі неякісного обладнання для потреб відомства.
Фото СБУ

Колишнього чиновника Державної судової адміністрації викрили на злочинній схемі закупівлі неякісного обладнання для потреб відомства.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Внаслідок злочинної схеми було завдано збитків бюджету - він становить майже 51 млн гривень. Організатором схеми був начальник одного з управлінь Державної судової адміністрації та керівник приватної компанії. Діяли вони протягом 2016-2018 років.

Учасники угоди закуповували за штучно завищеними цінами кошти для протоколювання судових засідань та відеоконференцій. Проте, за оцінками експертів, технічні характеристики обладнання не відповідають вимогам захисту інформації.

Обом організаторам угоди повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання судом запобіжних заходів. Продовжуються слідчі дії щодо встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до схеми.

Раніше у Києві викрили ботоферму, яка розповсюджувала антиукраїнський контент.

Також зазначимо, що в СБУ назвали кількість російських агентів в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: