СБУ затримала ексватажка бойовиків, який захоплював Луганський аеропорт

Читать на русском
Контррозвідники СБУ затримали у Луганській області колишнього бойовика так званого МДБ ЛНР, який перебував у розшуку за участь у незаконних збройних формуваннях.
ssu.gov.ua

Контррозвідники СБУ затримали у Луганській області колишнього бойовика так званого «МДБ ЛНР», який перебував у розшуку за участь у незаконних збройних формуваннях.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Відомо, що мешканець Луганська на початку російської агресії був «командиром» бойової тактичної групи в окремій бригаді спецпризначення «Одеса» так званого «МДБ ЛНР» і брав особисту участь у збройному супротиві українським силам.

Це підрозділ сприяв діяльності проросійських бойовиків при штурмі Луганського аеропорту, захопленні приміщень банківських установ та помешкань місцевих жителів. Підозрюваний координував пошук і затримання українських патріотів на тимчасово окупованій території області.

Подвійні агенти в СБУ: чому завербовані генерали – поширене явищеВ українських силових структурах залишається велика кількість подвійних агентів, для яких співпраця з ФСБ ментально ближча через історичні причини.

Чоловік тривалий час переховувався на території РФ. Наразі він перебуває під вартою. Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів за: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) ККУ.

Нагадаємо, на Харківщині контррозвідники СБУ викрили агента російської спецслужби, який під прикриттям чиновника міськради збирав розвідувальну інформацію про військові об'єкти в регіоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: