В СБУ назвали кількість російських агентів в Україні

Читать на русском
З початку 2021 року департамент заблокував 15 мереж антиукраїнських агітаторів в Інтернеті та ліквідував близько 20 ботоферм російських спецслужб
Ілюстративне фотоssu.gov.ua

В Україні, за даними Служби безпеки України (СБУ), На розхитування і дестабілізацію ситуації в країні працюють близько семи тисяч співробітників російських спецслужб, які діють за всіма можливими напрямками.

Про це заявив керівник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк в ефірі «Свободи слова».

«Сьогодні з території Російської Федерації по Україні працюють близько семи тисяч співробітників спецслужб. Це відносно дестабілізуючого і розхитуючого» - заявив Вітюк.

За його словами, з початку 2021 року департамент заблокував 15 мереж антиукраїнських агітаторів в Інтернеті та ліквідував близько 20 ботоферм російських спецслужб, які сумарно налічували понад 150 тисяч акаунтів. Також була серйозно пошарпана відома хакерська група, підпорядкована ФСБ РФ.

«Це нібито 150 000 осіб, які щось коментують, репостять, пишуть і дають оцінку подіям. Нами була проведена безпрецедентна спецоперація проти хакерської групи «Армагеддон», штатно перебувала в ФСБ Росії та діяла з території Криму» - розповів він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо здійснення дій, спрямованих на захоплення державної влади.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський на пресконференції в п'ятницю повідомив, що, за агентурними даними, в Україні міг готуватися державний переворот 1-2 грудня із залученням бізнесмена Ріната Ахметова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: