ЄС має намір карати турфірми, які сприяють нелегальним перевезенням мігрантів

Читать на русском
У Європейській комісії вважають, що нещодавні події з мігрантами «не могли б статися без участі деяких транспортних операторів, свідомо чи несвідомо».
З відкритих джерел

Євросоюз має намір карати турфірми та транспортні компанії, які сприяють нелегальним перевезенням мігрантів у Європі.

Про це повідомляє сьогодні видання Bloomberg.

«Європейський Союз готує новий правовий інструмент, який дозволить карати туристичні та транспортні компанії, які допомагають у торгівлі людьми, щоб завадити Білорусі та іншим прикордонним країнам використовувати нелегальну міграцію як загрозу проти ЄС», - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, Європейська комісія оголосить про заходи у відповідь вже у вівторок.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

«Новий механізм, спрямований на покарання тих, хто сприяє незаконному ввезенню мігрантів до ЄС, є останньою відповіддю на кризу на білоруському кордоні, де уряд звинувачується у скоєнні гібридних нападів на блок шляхом відправлення тисяч нелегальних мігрантів на кордонах Польщі, Литви та Латвії», - додають у повідомленні.

У Європейській комісії вважають, що нещодавні події з мігрантами «не могли б трапитися без участі деяких транспортних операторів, свідомо чи несвідомо».

Усі транспортні оператори, охоплюючи сухопутні, повітряні, внутрішні водні та морські шляхи, які займаються чи полегшують контрабанду, чи торгівлю людьми в ЄС, можуть зіткнутися з призупиненням ліцензій, обмеженнями на свої європейські операції та заморожуванням транзиту через Європу.

Нагадаємо, у Білорусі озвучили кількість мігрантів у країні.

Також повідомлялося, що Євросоюз надав допомогу для мігрантів на кордоні з Польщею.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: