Інцидент з журналісткою «Прямого» на пресмарафоні Зеленського: в УДО заявили про провокацію

Читать на русском
В УДО заявили, що співробітники діяли відповідно до своїх прав і обов'язків, забезпечуючи охорону президента
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Управлінні державної охорони заявили, що інцидент з журналісткою телеканалу «Прямий» після пресмарафону президента Володимира Зеленського є провокацією.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби УДО.

«Дії представників ЗМІ мали відверті ознаки провокаційного характеру зі штовханиною, недотриманням законних вимог військовослужбовців, ненормативною лексикою та особистими образами» - сказано в повідомленні.

Пресмарафон Зеленського «30 запитань президенту»: головнеПресмарафон Володимира Зеленського 26 листопада 2021 року. Читати та дивитися онлайн на Слово і діло.

В УДО додали, що співробітники діяли відповідно до своїх прав та обов'язків, забезпечуючи охорону президента.

«Поширена окремими ЗМІ маніпуляційна інформація про те, що охорона нібито застосувала фізичну силу до журналістів, є відвертою брехнею і містить ознаки спланованої інформаційної провокації... Хочемо підкреслити, що Управління державної охорони України з великою повагою ставиться до професійної діяльності журналістів, але такі дії та провокаційна поведінка перешкоджають виконанню службових обов'язків військовослужбовців УДО України, а також принижують їх честь і гідність» - заявили у відомстві.

Нагадаємо, після того, як президент Зеленський покинув будівлю, де проводилася пресконференція, його оточили журналісти, яких не запросили, і мітингувальники. Виникла тиснява, в процесі отримала легкі травми журналістка телеканалу «Прямий». За її твердженням, журналістку відпхала охорона президента, через що вона впала.

Президент Володимир Зеленський 26 листопада провів пресмарафон за участю тридцяти журналістів. За даними «Слово і діло», за п'ять з половиною годин спілкування глава держави дав 16 обіцянок, проте більшість з них вже звучали раніше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: