Зеленський розповів, чому досі не ліквідували ОАСК

Читать на русском
Глава української держави розповів, що законодавчі ініціативи стосовно столичного окружного адмінсуду довелося відкласти.
Володимир Зеленськийфото: прес-служба ОПУ

Президент Володимир Зеленський повідомив, що законопроєкти стосовно ліквідації Окружного адміністративного суду Києва та обмеження його повноважень довелося відкласти, щоби проголосувати судову реформу.

Про це він заявив на пресмарафоні у п'ятницю, 26 листопада, у Києві.

За його словами, ухвалення цих законодавчих змін призвело би до «розриву» Верховної ради і в подальшому неможливості ухвалити законопроєкти щодо створення Етичної ради у Вищій раді правосуддя та відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

«Що стосується ОАСКу, то це дуже не просто. Якщо було б проголосовано закон щодо ОАСК, в тому чи іншому виді, то Верховна рада була б поламана і не було б законів про Вищу раду правосуддя і Вищу кваліфікаційну комісію. Ось така шахова гра», – підкреслив Зеленський.

Президент додав, що не тільки він ухвалює рішення стосовно цих питань і це «велика гра». Як стверджує Зеленський, реформи впроваджувати непросто і доводиться чимось тимчасово поступатися.

«Що від мене залежало – я подав цей законопроєкт, а далі є різні важливі, неважливі інструменти або можливості. Все це буде зроблено», – підкреслив президент.

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 26 листопада, проводить пресмарафон, присвячений екватору його каденції. Ми ведемо текстову онлайн-трансляцію пресмарафону.

Нагадаємо, в квітні 2021 року президент вніс до Верховної ради законопроєкт про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва. Проте його досі не ухвалили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: