У G7 вітають рішення Зеленського про ліквідацію ОАСК

Читать на русском
Посли зазначили, що судді нового суду, яким буде замінено ОАСК, повинні пройти ретельну перевірку на доброчесність.
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Посли країн Великої сімки в Україні гаряче вітають ініціативу президента країни Володимира Зеленського про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці групи в Twitter.

«Посли G7 вітають ініціативу Зеленського про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва як важливий крок на шляху всебічного реформування судової системи в Україні», - зазначено в заяві G7.

Ліквідація ОАСК: що заважатиме реалізації змін за законопроєктом ЗеленськогоЧи можливо ліквідувати ОАСК за законопроєктом Зеленського і що заважатиме у реалізації змін, читайте в матеріалі Слово і діло.

Посли зазначили, що судді нового суду, яким буде замінено ОАСК, повинні пройти ретельну перевірку на доброчесність.

«Важливо, щоб суд, який замінить ОАСК, був створений прозоро, з відбором на основі професійних досягнень і ретельної перевірки на доброчесність. Реформа вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів також важлива для забезпечення високого рівня доброчесності суддів», - заявили посли.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вирішив ліквідувати ОАСК. Законопроєкт з такою ініціативою він подав у Раду як невідкладний. Парламент може розглянути законопроєкт про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва наступного пленарного тижня.

В ОАСК дуже негативно відреагували на такий вчинок Зеленського.

Раніше Веніславський заявляв, що після ліквідації ОАСК його суддям запропонують перевестися в новий суд. Якщо вони не захочуть - їх можуть звільнити.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: