Зеленський вирішив ліквідувати ОАСК

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроєкт Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва.
Володимир Зеленськийфото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроєкт «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва». Документ позначений як невідкладний.

Про це повідомили у пресслужбі ОПУ у вівторок, 13 квітня.

Плівки ОАСК: як Вовк і Ко «воюють» із НАБУНаціональне бюро звернулося до очільниці Офісу генпрокурора з проханням погодити документи для подання їх до Вищої ради правосуддя.

У Зеленського зазначили, що згідно з частиною другою статті 125 Конституції України, суд створюється, реорганізується і ліквідується законом, проєкт якого вносить в Раду президент України (після консультацій з Вищою радою правосуддя).

«Сьогодні я вношу до парламенту законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Суду, який так і не зміг повернути довіру до себе, але впорався з поверненням скандалів і дивних рішень, далеких від розуміння справедливості. Досить сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов’язаних із керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов з кабінетів суддів, які думають, що переважують усе в нашій країні. Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований», - заявив президент.

Зеленський зазначив, що у ОАСК було достатньо часу, щоб «одуматися, подивитися на себе в дзеркало і знайти там прості речі, які так шукають в ньому суспільство і держава, - справедливість, неупередженість та чесність».

«Замість цього бачимо чергові скандали з «плівками», корупцію пов’язаних осіб із забитими грошима сейфами та численні сумнівні рішення. Довіра до Окружного адміністративного суду м. Києва втрачена», - підсумував президент.

Нагадаємо, у лютому цього року стало відомо, що президент України Володимир Зеленський хоче урізати повноваження Окружного адмінсуду Києва. Для цього він готувався запропонувати Верховній раді три законопроекти. В ОПУ тоді розповіли, в чому їх суть.

В інтерв'ю «Слово і діло» міністр юстиції Денис Малюська повідомляв, що законопроєкт Зеленського про скорочення повноважень ОАСК скорегують до другого читання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: