Чиновника ЗСУ зловили на зборі секретних даних щодо оборонки

Читать на русском
На Вінниччині чиновник ЗСУ збирав секретні відомості про підрозділи ППО. Відкрито кримінальне провадження.
ssu.gov.ua

Військова контррозвідка СБУ на Вінниччині викрила чиновника однієї з військових частин Повітряних сил Збройних Сил України на прихованому зборі секретних відомостей.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у середу, 24 листопада.

Хотів як краще, а вийшло як завжди: навіщо Сергій Лавров «злив» секретне листуванняРосія спробувала зняти з себе відповідальність за конфлікт на Донбасі, але зробила собі лише гірше.

«Під час слідчих дій у зловмисника вилучено незаконно отримані матеріали щодо систем захисту вітчизняних оборонних об'єктів, у тому числі підрозділів бойової авіації. Перевіряється інформація про причетність військовослужбовця до агентурної мережі російських спецслужб», - йдеться у повідомленні.

Як з'ясувалося, підозрюваний на робочому місці приховано збирав дані державної таємниці. Для цього він копіював секретні оборонні відомості та зберігав їх у себе вдома.

Також стало відомо, що два його близькі родичі, які до 2017 року проживали в анексованому Криму, добровільно отримали громадянство РФ. При цьому один із них при вступі до одного з ВНЗ ЗСУ наявність російського громадянства приховав.

За обома фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 422 (Розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості) ККУ.

Нагадаємо, у Харківській області викрили чиновника-шпигуна РФ.

Також повідомлялося, що мешканця Миколаєва підозрюють у держзраді за те, що він «зливав» секретні документи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: