СБУ затримала ще двох агентів Росії за збір секретних даних

Читать на русском
СБУ в Донецькій області викрила двох українців, які працювали на ФСБ Росії. Вони збирали секретну інформацію про ЗСУ.
ssu.gov.ua

Контррозвідники Служби безпеки викрили двох громадян України, які були завербовані російською ФСБ для збору секретної інформації про озброєння ЗСУ і боєготовність армії.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, у п'ятницю, 12 лютого.

Російські спецслужби у Telegram: суд обрав запобіжний захід підозрюванимСуд обрав запобіжний захід двом жінкам, яких підозрюють у зраді у справі про агентурну мережу спецслужб РФ в Telegram-каналах.

Оперативники спецслужби з'ясували, що агентам ФСБ РФ поставили завдання отримати секретні документи в Донецькій області. Зокрема, про ефективність застосування нових зразків озброєння і військової техніки ЗСУ під час ООС.

«Вони також повинні були дізнатися про перспективи оснащення і переозброєння частин і підрозділів української армії. Для виконання завдання агенти ворожої спецслужби намагалися за гроші завербувати розвідника однієї з військових частин», - сказано в повідомленні.

СБУ затримала агентів російської спецслужби під час передачі нібито таємних документів і спроби їх переправлення російським кураторам.

У прокуратурі Донецької області уточнили, що 36- і 40-річні жителі міста Енергодар Запорізької області були завербовані у вересні 2020 року. За 1000 доларів вони запропонували військовому надати їм інформацію про використання військової техніки ЗСУ. При цьому самі планували «заробити» таким чином 4000 доларів.

Зараз вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру в державній зраді (ч. 1. ст 111 ККУ) та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, на цьому тижні СБУ також повідомляла про затримання агента Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: