У Харківській області викрили чиновника-шпигуна РФ

Читать на русском
У Харківській області СБУ викрила агента російської спецслужби, який під прикриттям чиновника міськради збирав розвідувальну інформацію про військові об'єкти в регіоні.
ssu.gov.ua

На Харківщині контррозвідники СБУ викрили агента російської спецслужби, який під прикриттям чиновника міськради збирав розвідувальну інформацію про військові об'єкти в регіоні.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ у четвер, 18 листопада.

Подвійні агенти в СБУ: чому завербовані генерали – поширене явищеВ українських силових структурах залишається велика кількість подвійних агентів, для яких співпраця з ФСБ ментально ближча через історичні причини.

За версією слідства, завідувача сектору цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами однієї з міськрад Харківщини було завербовано псевдочиновником так званої «ДНР».

За інформацією СБУ, зловмисник отримав від куратора завдання збирати розвідувальну інформацію про військові об'єкти регіону, особовий склад української спецслужби та підрозділи Збройних сил України, а також місцевих патріотично налаштованих активістів.

Насамперед «замовників» цікавили маршрути переміщення колон з військовою технікою, види озброєнь українських військових.

Співробітники СБУ встановили, що інформатор входив до агентурного апарату одного з так званих депутатів Народної ради ДНР 2 скликання. Під кураторством ФСБ Росії вони збирали інформацію, яку використовують замовники для проведення пропагандистських інформаційних кампаній в Україні.

Зловмисника затримано згідно зі ст. 208 КПК. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) ККУ, додали до СБУ.

Нагадаємо, раніше СБУ заблоковано мережу «антивакцинаторів» під кураторством РФ.

Також повідомлялося, що СБУ викрила три мережі COVID-аферистів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: