Колишнього чиновника АП та РНБО підозрюють у державній зраді

Читать на русском
Колишній співробітник АПУ та РНБО був завербований іноземною спецслужбою і передавав секретні дані, заявили в Офісі генпрокурора.
фото Думська

Ексспівробітника Адміністрації президента України у 2014 році, який пізніше почав працювати в РНБО, підозрюють у державній зраді, а саме – у передачі секретної інформації спецслужбі іншої країни.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора у понеділок, 7 червня.

Справа Медведчука: що буде з нардепом після підписання підозри про держзрадуЩо буде з Віктором Медведчуком і яку вагу має підписана підозра про держзраду, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому співробітнику Адміністрації президента України у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у 2014 році підозрюваний працював в Адміністрації президента України, а в подальшому - в РНБО.

Він, «маючи доступ до державної таємниці, вступив у злочинну змову з представником іноземної спецслужби і передав йому відомості, які отримував у зв'язку з виконанням службових обов'язків».

Чиновник збирав і передавав кураторам закриту інформацію. Замовників, зокрема, цікавили дані про деталі функціонування органів державної влади України.

«Незаконні дії підозрюваного полягали у збиранні, систематизації та проведенні аналітики відомостей, що стосувалися сфери економіки, внутрішньополітичної обстановки, міжнародних відносин, а також стратегічного співробітництва України з ЄС, РФ та Китаєм в незалежності від характеру інформації, а також грифу обмеження доступу до неї», - уточнили в ОГП.

Викриттям чиновника займалися слідчими ГУ СБУ в Києві та Київській області. Санкція статті - до 15 років в'язниці. Обвинувальні матеріали направлені до суду.

Про кого саме йдеться - в Офісі генпрокурора не називають. Однак за інформацією на сайті СБУ, 1 червня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

СБУ викрила колишнього посадовця РНБО, завербованого іноземною спецслужбоюСлужба безпеки України

Нагадаємо, раніше оголосили підозру у державній зраді нардепу ОПЗЖ Віктору Медведчуку. Зараз він під домашнім арештом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: