Німеччина відхилила пропозицію Лукашенка прийняти 2 тисячі мігрантів

Читать на русском
Влада Німеччини відхилила пропозицію Олександра Лукашенка прийняти 2 тисячі мігрантів, які перебувають на білоруській території.
З відкритих джерел

Влада Німеччини відхилила пропозицію Олександра Лукашенка прийняти 2 тисячі мігрантів, які перебувають на білоруській території.

Про це сказав речник уряду ФРН, повідомляє Reuters у понеділок, 22 листопада.

«Ідея створення гуманітарного коридору до Німеччини для 2000 мігрантів не є рішенням, прийнятним для Німеччини чи ЄС», - сказав речник.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Перед цим Лукашенко заявив, що Німеччина має прийняти 2 тисячі мігрантів, пише Spiegel.

«Я чекаю на відповідь ЄС на запитання про 2000 біженців», - заявив Лукашенко на зустрічі з губернатором прикордонної з Польщею Гродненської області.

Олександр Лукашенко попросив ЄС, і особливо Німеччину, «забрати цих людей у ​​нас».

Раніше стало відомо, що Польща не відкидає повного закриття кордону з Білоруссю для надання економічного тиску на Лукашенка.

Нагадаємо, на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже декілька місяців перебувають тисячі мігрантів із країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща та Литва у відповідь запровадили режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: