Молдова виділить майже 80 млн доларів на погашення боргу перед «Газпромом»

Читать на русском
Майже 80 тисяч доларів має намір виділити уряд Молдови на погашення боргу перед Газпромом для того, щоб не допустити припинення постачання газу.
З відкритих джерел

Майже 80 тисяч доларів має намір виділити уряд Молдови на погашення боргу перед Газпромом для того, щоб не допустити припинення постачання газу.

Про це розповів під час сьогоднішньої пресконференції віце-прем’єр-міністр Молдови Андрій Спину.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

За його словами, влада Молдови виділить 1,4 млрд леїв (майже 80 млн доларів) на термінове покриття поточних боргів «Молдовагазу» перед «Газпромом». Кошти виділять із грошей, які були передбачені для збільшення статутного капіталу підприємства Energocom.

«Ми внесли поправки до бюджету і виділили для Energocom близько 2 млрд леїв для збільшення статутного капіталу... Ще 1,4 млрд залишилося», - заявив Спину.

Учора в «Газпромі» пригрозили припинити постачання газу до Молдови протягом 48 годин і вимагали сплатити вже поставлене паливо.

Також зазначимо, 22 листопада у «Молдовагазі» підтвердили отримання повідомлення від «Газпрому» про припинення постачання газу протягом 48 годин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: