Газпром перекрив для Європи газопровід «Ямал» – ЗМІ

Читать на русском
За повідомленням ЗМІ, газопровід не просто зупинився, а перейшов у реверсний режим і тепер жене газ із заходу на схід
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Росія перекрила газопровід «Ямал-Європа» для європейських споживачів. З 30 жовтня фізичний потік на виході з системи в Німеччині впав до нуля.

Про це повідомляє російський Інтерфакс з посиланням на дані німецького газотранспортного оператора Gascade.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

За повідомленням ЗМІ, газопровід не просто зупинився, а перейшов у реверсний режим і тепер жене газ із заходу на схід. Так, споживачі з Польщі отримують газ по цьому газопроводу не тільки безпосередньо з Росії, але і завдяки так званому «віртуальному реверсу» - з Німеччини за контрактом і з транзитного потоку газу - за фактом.

«Заявки європейських споживачів виконуються в повному обсязі. Коливання попиту на російський газ залежать від фактичних потреб покупців» - заявили журналістам видання в «Газпромі» у відповідь на запит про стан роботи газопроводу.

Нагадаємо, що раніше президент РФ Володимир Путін доручив компанії «Газпром» збільшити поставки блакитного палива в сховища в Європі після того, як завершиться закачування газу в підземні сховища РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: