«Газпром» пригрозив припинити постачання газу до Молдови

Читать на русском
У «Газпромі» пригрозили припинити постачання газу до Молдови протягом 48 годин та вимагали сплатити вже поставлене паливо.

У «Газпромі» пригрозили припинити постачання газу до Молдови протягом 48 годин та вимагали сплатити вже поставлене паливо.

Про це повідомляє російське видання ТАРС.

За інформацією ЗМІ, про намір припинити постачання газу до Молдови повідомив представник «Газпрому» Сергій Купріянов. За його словами, молдавська сторона не оплачує вже поставлений газ і не виконує взятих на себе зобов'язань.

«Черговий термін поточних платежів – сьогодні, 22 листопада. У зв'язку з цим сьогодні «Газпром» відповідно до контракту повідомив молдавську сторону, що через 48 годин постачання газу до Молдови буде зупинено», - заявив Купріянов.

Уряд Молдови 22 жовтня запровадив режим надзвичайного стану терміном на 30 днів через критичну ситуацію в енергетичній сфері. 23 жовтня «Газпром» пригрозив припинити постачання газу до Молдови. Російський монополіст вимагає від молдавської сторони погасити борги.

Пізніше Україна надала в борг природний газ для балансування газотранспортної системи Молдови. Республіка зможе використати його до 31 жовтня 2021 року.

А 29 жовтня національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» виграла перший тендер на постачання газу до Молдови.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: