У Брюсселі акцію протесту проти антикоронавірусних обмежень розігнали газом і водометами

Читать на русском
Мер Брюсселя не тільки не засудив застосування поліцією спецзасобів, а й схвалив поведінку поліцейських і арешти демонстрантів
Фото з місця подійReuters

Поліція в Брюсселі за допомогою водометів і сльозогінного газу розігнала акцію протесту противників карантинних обмежень, які 21 листопада вийшли на вулиці бельгійської столиці.

Про це повідомляє Reuters.

Попри те, що не очікувалося переростання акції в заворушення, в ході мітингу між протестувальниками та поліцією відбулися зіткнення. Протестувальники атакували поліцію із застосуванням каменів, фаєрів і димових шашок після того, як узгоджена з мерією Брюсселя акція завершилася і поліцейські силою спробували розігнати бельгійців, які вирішили не розходитися.

Зомбі-апокаліпсис-2021. Колонка Леоніда ШвецяМова, звісно, не про актуальну небезпеку повстання покійників із могил. А ось змоделювати ситуацію, коли потрібна міжнародна співпраця, щоб подолати смертельну небезпеку для людства, дуже корисно.

Мер Брюсселя Філіп Клоуз не тільки не засудив застосування поліцією спецзасобів, але і схвалив поведінку поліцейських, заявивши, що арешти учасників протесту - це його ініціатива.

«Я дав доручення провести арешти та проаналізувати відео. Дякую поліції та різним державним службам за їхній професіоналізм» - заявив він.

Нагадаємо, в Нідерландах третю добу поспіль тривають антикоронавірусні протести, супроводжувані зіткненнями з поліцією і масовими заворушеннями. Раніше поліція в Роттердамі відкрила вогонь по протестуючих. Поліцейські розстріляли демонстрантів після попереджувальних пострілів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: