Бунтуюча Австрія: десятки тисяч австрійців вийшли на протести проти локдауна

Читать на русском
Учасники несли антиурядові транспаранти, а багато хто був без медичних масок. Представники поліції заявили, що ситуація була напруженою
Фото з місця подійEPA - European Pressphoto Agency

У столиці Австрії, Відні, в суботу 20 листопада десятки тисяч людей вийшли на протести проти нових антикоронавірусних обмежень, які задумав впровадити австрійський уряд.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Поліція оцінила кількість учасників протесту в 35 тисяч осіб, в той час, як організатори мітингів, активісти Австрійської партії свободи заявили про більш ніж 100 тисяч учасників. Зазначається, що протести повністю паралізували дорожній рух у центрі Відня.

Зомбі-апокаліпсис-2021. Колонка Леоніда ШвецяМова, звісно, не про актуальну небезпеку повстання покійників із могил. А ось змоделювати ситуацію, коли потрібна міжнародна співпраця, щоб подолати смертельну небезпеку для людства, дуже корисно.

Учасники несли антиурядові транспаранти, а багато хто був без медичних масок. Представники поліції заявили, що ситуація була напруженою, однак, попри окремі інциденти, коли правоохоронців закидали порожніми пляшками, протести закінчилися цілком спокійно. Поліція затримала не більше десятка протестувальників.

Нагадаємо, Австрія стала першою країною Євросоюзу, яка оголосила про обов'язкову вакцинацію громадян. Її планують запровадити з 1 лютого 2022 року. Відмова від щеплення буде вважатися адміністративним правопорушенням з відповідним покаранням.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: