У Польщі поновилися масові протести проти заборони абортів

Читать на русском
У Польщі в суботу, 6 листопада, люди знову вийшли на акції протесту проти антиабортного законодавства.
RMF24.PL

У Польщі в суботу, 6 листопада, люди знову вийшли на акції протесту проти антиабортного законодавства.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Акції відбулися під гаслом «Жодної більше». Вийти на протести людей спонукала смерть 30-річної вагітної жінки у місті Пщина Сілезького воєводства на півдні країни. Десятки тисяч людей вийшли на вулиці близько 70 польських міст у пам'ять про загиблу Ізабелу, яка померла внаслідок септичного шоку в лікарні, оскільки її позбавили права зробити аборт.

Протестувальники тримали плакати: «У вас кров на руках», «Вона могла жити».

Скільки абортів зробили українки за останні 11 роківВ Україні з 2010 року майже в три рази знизилася кількість абортів. Детальніше – на інфографіці.

Ізабела стала першою жертвою майже повної заборони абортів у країні. У померлої залишились 9-річна дитина та чоловік. Після її смерті у лікарні відсторонили двох лікарів, а прокуратура розпочала розслідування.

Зазначимо, що у січні 2021 року у Польщі набула чинності майже повна заборона на аборти. Згідно з рішенням Конституційного суду, переривання вагітності через патологію плода є незаконним. Аборт можливий лише у разі зґвалтування або інцесту, або за умови небезпеки для життя чи здоров'я матері.

Нагадаємо, у жовтні минулого року тисячі польських жінок вийшли на акції протесту проти постанови Конституційного суду про заборону більшості абортів.

Через масштабні протести, які охопили всю країну, польський уряд відклав публікацію та виконання постанови про заборону абортів на кілька місяців, однак у січня вона таки набула чинності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: