У Нідерландах поліція відкрила вогонь по учасниках антиковідного протесту

Читать на русском
Міністр юстиції Нідерландів Ферд Грапперхаус звинуватив у застосуванні вогню поліцією самих протестувальників
Фото з місця подійEPA - European Pressphoto Agency

У Нідерландах, де протести проти антикоронавірусних обмежень переросли в масові заворушення, поліція в Роттердамі відкрила вогонь по протестуючих. Поліцейські розстріляли демонстрантів після попереджувальних пострілів.

Про це повідомляє Reuters.

Всього в ході протестів постраждало семеро людей, ще понад двадцять були заарештовані. Протестувальники палили машини, запускали феєрверки та закидали поліцію камінням. У відповідь поліція застосувала водомети, сльозогінний газ і на завершення відкрила по протестуючих вогонь.

Зомбі-апокаліпсис-2021. Колонка Леоніда ШвецяМова, звісно, не про актуальну небезпеку повстання покійників із могил. А ось змоделювати ситуацію, коли потрібна міжнародна співпраця, щоб подолати смертельну небезпеку для людства, дуже корисно.

«Поліція була змушена витягнути зброю і навіть стріляти прицільно. Це була Оргія насильства. Я не можу придумати інших слів описати це» – заявив мер Роттердама Ахмед Аббалеб.

Міністр юстиції Нідерландів Ферд Грапперхаус звинуватив у застосуванні вогню поліцією самих протестувальників, заявивши, що стрілянина в натовп демонстрантів була повністю виправдана.

«Право на протест дуже важливо в нашому суспільстві, але те, що ми бачили минулої ночі, було просто злочинною поведінкою» – заявив він.

Нагадаємо, в столиці Австрії, Відні, в суботу 20 листопада десятки тисяч людей вийшли на протести проти нових антикоронавірусних обмежень, які задумав ввести австрійський уряд.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: