Кулеба висловив припущення, коли Україну візьмуть до НАТО

Читать на русском
При цьому міністр запевнив, що Україна обов'язково стане членом НАТО, попри весь опір зовнішніх сил
Дмитро КулебаАнадолу

Україна вступить до НАТО тоді, коли деякі європейські держави-члени Альянсу перестануть постійно озиратися на Росію і враховувати її думку з цього приводу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу «Україна 24».

У яких країнах проводили референдум про членство в НАТОРеферендум про вступ в НАТО проводили п'ять країн – Іспанія, Угорщина, Македонія, Словаччина і Словенія.

«На жаль, кілька країн-членів НАТО все ще, обмірковуючи рішення про перспективу членства України в Альянсі, ставлять собі питання - що на це скаже Росія? Саме тому ми планово з ними говоримо, що припиніть дивитися на Україну через призму Росії. Це не те, що ви нам неодноразово обіцяли з 2008 року, коли НАТО говорило, що жодна третя сторона не впливатиме на рішення про відносини України й НАТО. Ця позиція задекларована на всіх рівнях, але, на жаль, на практиці ми бачимо, що російський фактор відіграє свою роль» - розповів він.

При цьому міністр запевнив, що Україна обов'язково стане членом НАТО, попри весь опір зовнішніх сил.

«Багато країн підтримують вступ України до НАТО, я переконаний, що це відбудеться. Всьому свій час. Зараз необхідно працювати та не звалювати на Україну відповідальність за затримку вступу в НАТО» - додав він.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що питання вступу України до НАТО сьогодні не стоїть на порядку денному. Водночас країна повинна і далі виконувати всі умови для цього.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: