Росія відповіла на докори ЄС та НАТО за випробування космічної зброї

Читать на русском
У неділю, 21 листопада, у Росії відповіли на докори за випробування зброї в космосі заявивши, що для МКС небезпеки немає.
Reuters

У неділю, 21 листопада, у Росії відповіли на докори за випробування зброї в космосі заявивши, що для МКС небезпеки немає.

Про це повідомив керівник «Роскосмосу» Дмітрій Рогозін, передає «Інтерфакс».

«Роскосмос» стежить за уламками супутника, в який поцілили в рамках випробувань. Рогозін заявив, що вони не загрожують міжнародній космічній станції.

Запуск супутника і будівництво ракет: як політики обіцяють розвивати космічну галузьВолодимир Зеленський обіцяє запустити в космос український супутник, а Кабмін – затвердити план інтеграції України в Європейське космічне агентство.

«За цими уламками ведеться спостереження. Ми з Міноборони обмінюємося інформацією, щоб у тому числі вберегти МКС від будь-яких неприємностей», – зауважив він.

Нагадаємо, Європейський союз рішуче засудив проведення Росією випробування кінетичної протисупутникової зброї. Північноатлантична рада розцінює випробування Росією протисупутникової ракети як необачний та безвідповідальний акт.

Відомо, що 15 листопада Росія провела випробування протисупутникової зброї та збила один із власних апаратів. Американське космічне командування вважало, що ціллю став радянський супутник «Космос-1408». Міністерство оборони РФ визнало факт випробувань нової зброї, в результаті якої був знищений реальний супутник на орбіті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: