Питання щодо вступу України до НАТО поки що не стоїть на порядку денному – Резніков

Читать на русском
Питання вступу України до НАТО сьогодні не стоїть на порядку денному. Водночас країна має й надалі виконувати всі умови для цього.
24 канал

Питання вступу України до НАТО сьогодні не стоїть на порядку денному. Водночас країна має й надалі виконувати всі умови для цього.

Про це повідомив сьогодні міністр оборони Олексій Резніков під час спілкування з журналістами в українському посольстві у Вашингтоні, пише РБК-Україна.

«Схвалення рішення щодо вступу України до НАТО може бути лише за консенсусу країн Альянсу. Це буде політичне рішення. На сьогодні ухвалення такого рішення на порядку денному не стоїть. Але це не означає, що ми маємо забувати про приписи Конституції, що нашою метою є вступ до НАТО», - заявив міністр.

Водночас Резніков зазначив, що насамперед вступ до НАТО для України не є лише питанням безпеки, а й розвитку демократії та економіки. Країна має й надалі втілювати в життя реформи, щоб бути готовою до вступу будь-якої миті.

«Не лише заради безпеки. НАТО не є військовим союзом, це питання розвитку демократії, економіки, гуманітарних питань. Тому наше завдання робити реформи, робити домашнє завдання, щоб бути де-факто готовими до вступу до НАТО, а політичне рішення рано чи пізно буде ухвалено», - додав Резніков.

Раніше повідомлялося, що Україна вперше візьме участь у навчаннях НАТО з протимінного захисту.

Також нагадаємо, що в НАТО відреагували на дії Росії біля кордонів України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: