Україна вперше візьме участь у навчаннях НАТО з протимінного захисту

Читать на русском
Україна вперше візьме участь у морських навчаннях НАТО з протимінного захисту Dynamic Move-2022, які відбудуться у Бельгії.
фото ВМС

Україна вперше візьме участь у морських навчаннях НАТО з протимінного захисту Dynamic Move-2022, які відбудуться у Бельгії.

Про це повідомляє пресцентр Військово-морських сил Збройних сил України.

Рішення про участь України в командно-штабних навчаннях НАТО Dynamic Move-2022 ухвалено на конференції, яка проходила в режимі он-лайн. Під час заходу обговорювалися час та місце проведення тренування, а також список країн.

Військові навчання: у яких маневрах на території інших країн візьмуть участь ЗСУУкраїнські військові візьмуть участь у навчаннях на території Німеччини, Грузії, Угорщини, Литви, Данії, Польщі.

За підсумками конференції ухвалено рішення, що у навчаннях візьмуть участь представники країн-членів НАТО, а також України та Марокко. Вони приєднаються до Dynamic Move-2022 як спостерігачі.

Протимінне навчання Dynamic Move-2022 заплановано на кінець січня – початок лютого у місті Остін (Бельгія). Їхнє проведення залежить від ситуації з коронавірусом. Минулого року їх не провели.

Мета навчань Dynamic Move – відпрацювання дій багатонаціонального штабу з управління морськими протимінними силами НАТО та розмінування.

Раніше повідомлялося про те, що українські військові вперше взяли участь у кібернавчаннях.

Також нагадаємо, Україна у 2021 році не лише прийматиме на своїй території іноземних військових для участі у багатонаціональних навчаннях, а й відправить своїх бійців за кордон із цією ж метою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: