Ситуація на кордоні з Росією напружена – Шмигаль

Читать на русском
Ситуація на українсько-російському кордоні залишається напруженою через переміщення великої кількості військ РФ, але ознак настання поки що немає.
Фото Ліга

Ситуація на українсько-російському кордоні залишається напруженою через переміщення великої кількості військ РФ, але ознак настання поки що немає.

Про це йдеться у заяві прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Переміщення значних збройних сил на території Росії неподалік українського кордону існують. Це підтверджують й іноземні партнери та всі спецслужби. На сьогоднішній день ситуація напружена, але ознак наступу ми не бачимо», - сказав Шмигаль.

Випалена земля: чи допоможе указ Путіна підняти економіку ОРДЛОТоварне зближення з Російською Федерацією не допоможе підняти економіку окремих районів Донецької та Луганської областей.

Прем'єр запевнив, що українські Збройні сили та розвідка стежать за ситуацією на і щодня передають інформацію керівництву країни.

«Ми щодня отримуємо інформацію. Ми також у координації із нашими закордонними партнерами», - уточнив голова уряду.

Шмигаль нагадав, що Україна вже 7 років веде важку війну на сході країни та частину її території – Крим – окупована Росією.

«Усі ці загрози реалізувалися в Україні, але щодо активізації чи неактивізації військових дій, це вже питання наших військових та розвідки, і ми ці питання контролюємо», - запевнив прем'єр-міністр.

Раніше глава Міноборони Олексій Рєзніков заявив про те, що не вірить у вторгнення Росії, про яке попереджають західні країни.

Також нагадаємо, Червоний Хрест відправив нову партію гумдопомоги на Донбас.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: