Норвегія обійшла Росію з постачання газу до Європи

Читать на русском
Королівство Норвегія наростила видобуток природного газу зі своїх родовищ. Натомість РФ втратила лідерство на газовому ринку Європи.
Фото з відкритих джерел

Королівство Норвегія наростила видобуток природного газу зі своїх родовищ. Натомість РФ втратила лідерство на газовому ринку Європи.

Відповідні дані надав норвезький оператор GASSCO.

Норвегія наростила обсяги постачання газу до Європи до 331 млн кубометрів на добу, щоб допомогти впоратися з енергетичною кризою.

Для цього в країні збільшили видобуток одразу на двох родовищах.

Енергетична криза в Європі: як країни ЄС пропонують проводити реформу енергоринкуЯк у Європейському Союзі пропонують реформувати енергетичний ринок, дивіться на інфографіці.

«Норвезька GASSCO обігнала з постачання російський «Газпром», який сьогодні відправляє в ЄС всього 322 млн кубів на добу», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Росія планує в довгостроковій перспективі знизити ціни на газ для Європи більш, ніж наполовину - до 300-400 доларів за тисячу кубометрів. Однак справа тут зовсім не в бажанні якось допомогти європейським країнам, а страх «Газпрому», що тривале збереження високих цін на газ несприятливо позначиться на присутності РФ на європейському газовому ринку.

Також раніше повідомляли, що російський газовий монополіст «Газпром» почав викачувати газ з своїх підземних газосховищ в Європі. На цю мить запаси в них знаходяться на критично низькому рівні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: