Газ у Європі різко подорожчав на тлі новин про затримку сертифікації ПП-2

Читать на русском
Ціни на природний газ у Європі у вівторок, 16 листопада, підскочили до тритижневого максимуму через новини про Північний потік 2.
фото REUTERS

Ціни на природний газ у Європі у вівторок, 16 листопада, підскочили до тритижневого максимуму через затримки із запуском російського газопроводу «Північний потік 2».

Про це повідомляє видання Bloomberg, посилаючись на дані біржі.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

Так, 16 листопада після новин про призупинення Німеччиною процесу сертифікації газопроводу «Північний потік-2» ціна грудневого ф'ючерсу на TTF на біржі ICE Futures підскочила на 12% і перевищила 1046 доларів за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, німецький регулятор BNetzA 16 листопада призупинив сертифікацію Nord Stream 2 AG як оператора трубопроводу «Північний потік-2». Таке рішення ухвалено через те, що Nord Stream 2 повинен мати відповідну законам ФРН організаційну форму.

Напередодні стало відомо, що німецький регулятор BNetzA схвалив участь «Нафтогазу» у процедурі сертифікації «Північного потоку-2».

Раніше повідомлялося, що сертифікація російського газопроводу може затягтися до травня 2022 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: