Угорщина продовжує отримувати більшу частину газу через Україну – Макогон

Читать на русском
Угорщина, попри підписаний з Росією довгостроковий контракт про поставку газу через Турецький потік, продовжує отримувати більшу частину блакитного палива через Україну.
iclub.energy

Угорщина, попри підписаний з Росією довгостроковий контракт про поставку газу через «Турецький потік», продовжує отримувати більшу частину блакитного палива через Україну.

Про це у Facebook повідомив гендиректор Оператора ГТС України Сергій Макогон.

Після вибуху новозбудованого газогону в Болгарії основну частину газу Угорщина отримує з України, а не від «Газпрому».

«Після пафосного підписання довгострокового контракту з Газпромом та запуску Турецько-Болгарсько-Сербського Потоку Угорщина, як і раніше, продовжує отримувати більшу частину газу для потреб країни через Україну, але це не транзит з РФ», – йдеться в повідомленні.

Газ в обхід України: в чому суть нового українсько-угорського конфліктуУгорщина уклала з Росією контракт, через який Україна втратить частину газового транзиту через свою територію. Детальніше - в матеріалі.

Відомо, що наразі Угорщина отримує з України майже вдвічі більше газу, ніж з Сербії через «Турецький потік». Макогон також зазначив, що з 1 жовтня «Газпром» припинив перекачку палива до Угорщини через Україну, «хоча має повністю сплачені потужності для транзиту в обсязі 24 млн м3 НС добу».

Зазначимо, що 27 вересня Угорщина підписала контракт з російським «Газпромом» про постачання газу в обхід території України. Угода між Угорщиною та Росією діятиме 15 років.

При цьому, МЗС України висловило розчарування рішенням Угорщини підписати газовий контракт з РФ. У відповідь міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто різко розкритикував Україну за заяву Міністерства закордонних справ країни з приводу газового контракту Будапешта і Москви. Сійярто звинуватив Київ у «втручанні у внутрішні справи Угорщини».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: