Венедіктова прокоментувала вироки у справах Майдану

Читать на русском
Генпрокурорка зазначила, що, крім топверхівки керівництва країни, слідство вийшло на ключових організаторів середньої ланки.
Фото: 24 канал

Протягом 2021 року судами винесено вироків у справах Майдану як за три попередні роки разом, притягнуто до відповідальності 53 осіб.

Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова у Фейсбуці.

«2021 став проривним у кількості вироків у справах Майдану – цьогоріч їх стільки ж, як за попередні три разом. Вперше засуджено до реального позбавлення волі співробітників столичного «Беркуту» за злочини в день розгону студентського Майдану, який відкрив «скриньку Пандори» насилля проти учасників акцій», - зазначила вона.

Згідно зі словами Венедіктової, цьогоріч притягнуто до відповідальності 53 осіб і це майже на третину більше підозрюваних, ніж минулого року.

Восьма річниця Майдану: що тепер із євроінтеграційними обіцянками політиківВосьма річниця початку Революції гідності буде 21 листопада. Слово і діло пропонує подивитися, що тепер із обіцянками політиків щодо євроінтеграції.

Генпрокурорка додала, що, крім топверхівки керівництва країни, слідство вийшло на ключових організаторів середньої ланки.

Також вона зауважила, що до суду відправлено 22 обвинувальні акти щодо 32 осіб.

Венедіктова розповіла, що каталізатором активності прокуратури і ДБР серед іншого став закон про «заочку», який зняв колізії, що гальмували процес у справах Майдану, фігуранти яких переховуються від слідства. За її даними, прокурори цьогоріч отримали в 2,5 раза більше дозволів на спеціальне досудове розслідування.

Вона нагадала, що вже розкрито 1019 злочинів у найчорніші дні Революції Гідності, наразі триває розслідування у 63 кримінальних провадженнях, що охоплюють понад 3500 епізодів.

Також генпрокурорка додала, що у судах слухається 111 справ щодо 207 обвинувачених.

«Заочно чи очно, ми доведемо справи Майдану до вироків для всіх – від виконавців до найтоповіших організаторів. Оцінка їхніх дій – захист для демократії. І такий підхід у нас до всіх важливих для суспільства справ: від захисту життя і здоров'я людей до переслідування топкорупціонерів», - підсумувала Венедіктова.

Нагадаємо, що сьогодні, 21 листопада, відзначають знакове для українців державне свято – День гідності та свободи. Його встановлено згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Раніше ми повідомляли, що Революцію гідності визнали одним з ключових моментів українського державотворення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: