У музеї Революції гідності розповіли, куди поділися гроші на меморіал

Читать на русском
У музеї Революції гідності заперечують розкрадання грошей на будівництво Меморіалу і запевняють, що на виділені кошти закупили будматеріали.
facebook.com/maidanmuseum.org

Представники музею Революції гідності заперечують звинувачення в розкраданні коштів на будівництво Меморіалу героїв Небесної сотні. На виділені кошти були закуплені будматеріали.

Про це заявила завідувачка будівельного відділу Музею Наталія Бойків на пресконференції у Києві, передає повідомляє Інтерфакс-Україна, в середу, 25 листопада.

До музею Революції гідності прийшли з новою перевіркоюУ музеї Революції гідності заявили, що правоохоронці 23 листопада прийшли до них з новою перевіркою.

«Коли розповідають, що гроші були вкрадені, - це неправда: матеріали все є», - сказала вона.

Бойків зазначила, що вартість проєкту становить 170,877 млн ​​грн, з яких 154 млн - це кошти, які виділяються на саме будівництво для генпідрядника. Ним є Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича майстерня Україна-Реставрація.

За словами завідуючої, Музей уклав з цією компанією договір на суму 148,8 млн грн. Пізніше, згідно з рішенням Кабміну, генпідряднику було видано аванс в сумі 111 млн грн.

Як запевнила представник музею, будівництво Меморіалу не розпочалося, «тому що активісти і також Генпрокуратура не дозволили».

«Але у нас є ці місяці, коли генпідрядник, оскільки є технологія виробництва, закуповує всі матеріали. Більшість матеріалів - імпортного виробництва, і доставка, розмитнення зайняли близько двох-трьох місяців. З цих 111 млн були закуплені: білий граніт (32 млн 325 тис. грн), освітлювальні прилади (8 млн 646 тис. грн) і дерева - липи, яким 20-24 роки, кабельно-провідникова продукція (5,6 млн грн)», - розповіла Бойків.

Вона додала, що зараз на рахунку музею 12,7 млн. грн.

Нагадаємо, 19 листопада до музею Революції гідності прийшли з обшуками. Пізніше в СБУ повідомили, що керівництво музею та підрядників підозрюють в розкраданні.

23 листопада до музею Революції гідності прийшли з новою перевіркою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: