Революцію гідності визнали одним з ключових моментів українського державотворення

Читать на русском
У середу, 17 лютого, Верховна рада підтримала проєкт постанови про заяву у зв’язку з шостою річницею початку Євромайдану та подій Революції гідності.
Фото з відкритих джерел.

У середу, 17 лютого, Верховна рада підтримала проєкт постанови про заяву у зв’язку з шостою річницею початку Євромайдану та подій Революції гідності.

«За» проголосували 295 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, проєкт постанови спрямований на привернення уваги українського суспільства та міжнародної спільноти до Євромайдану та Революції гідності.

Проєкт постанови включає позицію парламенту щодо:

  • визначення Революції гідності одним з ключових моментів українського державотворення та виразника національної ідеї свободи;
  • недопустимості зволікання із розслідуванням справ Майдану;
  • важливості пам’яті про Героїв Небесної Сотні;
  • неприпустимості узурпації влади;
  • політичної оцінки режиму Віктора Януковича;
  • засудження протиправних дій окремих співробітників підрозділів міліції Беркут, окремих міліціонерів, військовослужбовців внутрішніх військ, судових виконавців, прокурорів, суддів, інших осіб під час Революції гідності;
  • важливості мирних зібрань та неприпустимості сваволі;
  • європейських цінностей, як фундаменту Української держави.

Річниця Революції гідності: як змінювалися доходи і витрати українців упродовж 7 роківІнфографіка про те, як упродовж семи років з початку Революції гідності зростали тарифи, ціни та зарплати українців.

Нагадаємо, Революція гідності, Євромайдан та Єврореволюція — це політичні та суспільні зміни в Україні з 30 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані протестом громадян проти розгону мирної акції студентів та громадських активістів, яка розпочалася 21 листопада 2013.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: