Будівництво музею Революції гідності розблоковано – Ткаченко

Читать на русском
Музей Революції гідності і німецьке архітектурне бюро Kleihues + Kleihues домовилися про передачу музею прав на будівництво комплексу музею на алеї Героїв Небесної сотні.
фото Facebook Олександра Ткаченка

Національний музей Революції гідності і німецьке архітектурне бюро Kleihues+Kleihues домовилися про передачу музею прав на будівництво комплексу музею на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві.

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко, повідомляє Інтерфакс-Україна в понеділок, 17 травня.

День Героїв Небесної сотні: вшанування з надією на правдуЩо нам дала, а чого позбавила Революція гідності? У чергову річницю трагічних подій на Майдані у лютому 2014-го року досі виникає чимало запитань без відповідей. Про що варто поговорити – в колонці політолога Олександра Радчука.

«На жаль, ситуація з реалізацією музею затягнулася. Але я радий, що сьогодні ми присутні при заході, який фактично розблокує початок проектних, а в подальшому і будівельних робіт щодо музею», - заявив він.

Розблокувала процес реалізації проєкту передача німецьким бюро Kleihues+Kleihues авторських майнових прав на реалізацію архітектурного проєкту - будівництво Національного музею Революції гідності.

За словами гендиректора музею Ігоря Пошивайла, наступним кроком стане підготовка до проведення тендеру на визначення генерального проектувальника. Він спрогнозував, що у 2026 році весь музей буде зданий в експлуатацію.

За задумом у проєкті, уздовж алеї Героїв Небесної сотні будуть ніші, в яких будуть стояти пам'ятники на честь загиблих. Пандус під нахилом буде приводити людей уздовж ніш до музею і це буде фінальна точка «шляху пам'яті».

Нагадаємо, в Житомирі пошкодили пам'ятник Героям Небесної Сотні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: