Венедіктова пояснила, що дасть вирок у справі про розстріли на Майдані

Читать на русском
Вирок у справі про розстріли протестувальників на Майдані щодо експрезидента Віктора Януковича та його оточення важливий, незважаючи на те, що фігуранти ховаються за кордоном.
фото Венедіктова Facebook

Вирок у справі про розстріли протестувальників на Майдані щодо експрезидента Віктора Януковича та його оточення важливий, незважаючи на те, що фігуранти ховаються за кордоном.

Про це заявила генпрокурор Ірина Венедіктова на брифінгу у середу, 17 листопада, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Справи Майдану: про підозру повідомили 9 ексчиновникам часів ЯнуковичаДБР повідомило про підозру дев'яти колишніх чиновників – учасників злочинної групи під керівництвом Януковича. Слідство довело їхню причетність до загибелі близько 80 активістів Майдану.

«Ми говоримо про те, що ми даємо можливість потерпілим дочекатися захисту їхніх прав, зокрема, через майнові компенсації. І якщо будуть вироки судів щодо цих людей, то буде дуже важливо, що українська держава встановила істину у цій справі та з цією істиною піде у світ», - сказала Венедіктова.

За її словами, справу не треба недооцінювати лише тому, що фігуранти не в Україні.

«Це можливість відшкодувати збитки за рахунок заарештованого майна обвинувачених на мільярди гривень. А головне - запобігання подальшим маніпуляціям на тему Майдану, хто вбив учасників акцій протесту, ким це було організовано і чи не було це «державним переворотом», як у нас у країні політики люблять із цього приводу виступати», - додав голова департаменту Офісу генпрокурора з справ Майдану Олексій Донський.

Нагадаємо, ДБР завершило розслідування справи розстрілів на Майдані щодо «банди Януковича». Матеріали проваджень налічують понад 1500 томів.

Раніше Януковичу оголосили про нову підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: