Замах на Лещенка: заарештовано підозрюваного замовника зі США

Читать на русском

Печерський районний суд Києва 19 листопада обрав запобіжний захід американському бізнесмену, якого підозрюють у замаху на вбивство міністра аграрної політики Романа Лещенка.

Про це повідомляє портал Ґраті у Twitter.

Щербань, Ющенко, Кернес: найвідоміші замахи на українських політиківНайвідоміші замахи на українських політиків – від Павла Лазаренка до Сергія Шефіра – на інфографіці.

«Печерський районний суд Києва заарештував американського бізнесмена Курта Россанса підозрюваного в замаху на міністра аграрної політики Романа Лещенка», - сказано в повідомленні.

Американця заарештовано на два місяці.

Ґросанс в Україні займається аграрним бізнесом. У 2018 році топ-менеджером компанії бізнесмена став Роман Лещенко. Пізніше американець звинуватив його в розкраданні 250 млн. доларів. Гроші підприємець намагався стягнути через суд.

За версією слідства, Ґросанс найняв колектора Дмитра Коваленка для стягнення боргу, але той, взявши гроші, своїх зобов'язань не виконав. Тоді бізнесмен нібито вирішив Коваленка вбити. Вбивство колектора інсценували.

Після цього Ґросанс та громадянка України замовили вже на той момент підставному кілеру вбити міністра Романа Лещенка.

Нагадаємо, 18 листопада МВС та Нацполіція повідомили про те, що затримали зловмисників, які хотіли вбити міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка. Замах на вбивство Лещенка був пов'язаний із його діяльністю у 2018 році. Основним замовником у цій справі був громадянин США, а також громадянка України.

Їм висунули підозри одразу за чотирма статтями ККУ та відправили до СІЗО. Пізніше було оприлюднено фото підозрюваних. Як повідомляли в МВС, зловмисникам за сукупністю статей може загрожувати довічне ув'язнення.

«Слово і діло» зібрало найвідоміші замахи на українських політиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: