Замах на міністра Лещенка: посольство США готове співпрацювати – Монастирський

Читать на русском
Американські дипломати висловили готовність співпрацювати з МВС у розслідуванні справи і пошуках різних особливостей життя затриманого американця
Ілюстративне фотоmvs.gov.ua

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні заявило, що готове до співпраці у справі про спробу замаху на міністра агрополітики Романа Лещенка, в якому замовником виступив громадянин США.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі програми «Право на владу».

«Згідно із Законами України, якщо іноземець вчиняє злочин на території України, він несе відповідальність згідно з українськими законами. Відразу після затримання американського громадянина посольству США повідомили про це» - розповів він.

Щербань, Ющенко, Кернес: найвідоміші замахи на українських політиківНайвідоміші замахи на українських політиків – від Павла Лазаренка до Сергія Шефіра – на інфографіці.

Монастирський додав, що американські дипломати висловили готовність співпрацювати з МВС у розслідуванні справи та пошуках різних особливостей життя затриманого американця, прикладів його можливих шахрайських дій на території США.

«Я думаю, що спільно ми дамо додаткові відповіді на ті питання, які сьогодні задавали на брифінгу» - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що правоохоронці оперативно затримали зловмисників, які хотіли вбити міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка. Замах на вбивство Лещенка був пов'язаний з його діяльністю у 2018 році. Основним замовником у цій справі був громадянин США, а також громадянка України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: