Окупація Криму: Україна приєдналася до розширених санкцій ЄС

Читать на русском
Україна приєдналася до рішення Євросоюзу щодо включення восьми чиновників із анексованого Криму до переліку осіб, проти яких запроваджено санкції дії.
З відкритих джерел

Україна приєдналася до рішення Євросоюзу щодо включення восьми чиновників із анексованого Криму до переліку осіб, проти яких запроваджено санкції дії, спрямовані проти територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Таке до рішення Євросоюзу приєдналися Чорногорія, Албанія та Норвегія, йдеться у заяві Високого представника ЄС.

Засідання РНБО: які рішення ухвалювали і як вони реалізуютьсяПроти кого і коли вирішила ввести санкції Рада нацбезпеки і оборони, і як реалізуються рішення.

«11 жовтня 2021 року Рада ЄС схвалила рішення (CFSP) 2021/1792, що доповнює рішення 2014/145 CFSP (Спільна закордонна та безпекова політика ЄС, - ред.). Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, країна Європейської зони вільної торгівлі Норвегія, член Європейського економічного простору, а також Україна приєдналися до цього рішення Ради ЄС», - йдеться у декларації.

До списку санкцій потрапили співробітники правоохоронних органів - судді, прокурори та співробітники служб безпеки, відповідальні за дотримання російського законодавства в незаконно анексованих Криму та Севастополі.

Нагадаємо, на засіданні РНБО 10 листопада Рада національної безпеки та оборони затвердила санкції проти осіб, пов'язаних із відкриттям так званого представництва Нікарагуа в окупованому Криму.

Раніше РНБО ввела санкції проти 237 осіб, які причетні до проведення «виборів» до російської Держдуми в анексованому Криму та на окупованій частині Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: