Разумков висловив думку, хто буде в підсумку відповідати за всі помилки при введенні санкцій РНБО

Читать на русском
Разумков дав зрозуміти, що відповідати за всі помилки РНБО рано чи пізно буде людина, підпис якої стоїть на всіх рішеннях Ради - президент України
Дмитро РазумковУкрінформ

Колишній голова Верховної Ради, народний депутат Дмитро Разумков розповів, хто, на його думку, повинен по-справжньому нести відповідальність за всі помилки в санкціях, які вводить Рада національної безпеки та оборони України.

Про це він заявив у ефірі телеканалу «Україна 24».

На думку Разумкова, це буде президент України Володимир Зеленський.

«РНБО — це консультативний орган. Він може запропонувати рекомендувати що-небудь, наприклад, стрибати з вікна. Рішення приймає президент - впроваджувати цю пропозицію указом в силу або не робити цього. Підпис там один, підпис президента. Відповідальність буде лежати на одній людині, і це потрібно розуміти всім, включно з Офісом президента» - сказав він, додавши, що ні в кого немає права привласнювати чужі повноваження.

Нагадаємо, 15 жовтня секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу заявив, що Рада національної безпеки та оборони України під час введення санкцій проти кримінальних авторитетів допустила помилки щодо 108 осіб.

Пізніше ексміністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що інформацію про компанії та людей, щодо яких збиралися ввести санкції, члени РНБО отримували за п'ять хвилин до засідання і там часто не було доказової бази.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: